Lys installationer af KEA studerende

INTERACTIVE TRAMPOLINES ll

INTERACTIVE TRAMPOLINES ll

HVEM: Cong Liu & Catalin Doaga
HVOR: Havnepromenaden, på hjørnet af Peder Skrams Gade og Havnegade, 1058 København K
HVORNÅR: kl 17.00 – 22.30

OM VÆRKET
Dette lysværk stammer fra et studenterprojekt ved KEA – Københavns Erhvervsakademi. Værket blev oprindeligt oprettet som udendørs legepladsudstyr, men er nu omdannet til en stedsspecifik installation til Copenhagen Light Festival.

De tre interaktive trampoliner er bygget til at give dig varme og energi en kold og blæsende februar aften. De er skjult under jorden og venter på opdagelse, på det mørkeste sted langs Havnegade.

Den første trampolin bruger LED-strimler konstrueret i en matrix. Inspireret af en stjernes livscyklus er lyseffekterne opdelt i fire faser.

  • Fase 1. Når trampolinen forbliver inaktiv, vil LED-matricen efterligne en galakse af stjerner.
  • Fase 2. Hoppe-bevægelsen skaber og udvikler en stjerne, hvor lyskugler vil fremstå tilfældigt for at ligne atomfusioner.
  • Fase 3. I et bestemt øjeblik vises en chokbølge, der ligner et supernovaudbrud.
  • Fase 4. Supernovaen udvikler sig til en tåge.

Når brugeren har forladt trampolinen, vender lyset tilbage til fase 1. Det forventes, at en deltager bruger et til to minutter på trampolinen, hvor programmet kører gennem faserne.

Den tredje trampolin er omgivet af LED-neonrør. En kick-off-handling vil engagere deltageren i spillet. Forskellige effekter gennemgår en spilsession på fire niveauer, fra kortere og lettere opgaver til langvarige engagementer. Hvert spring på trampolinen vil gradvist fylde neonrørene op, og jo højere hoppet er, jo hurtigere er det at afslutte spillet. Børnene vil have masser af sjov fra de lydhøre lyseffekter.

Den tredje trampolin er omgivet af et LED-neonrør. Børnene vil have masser af sjov fra de lydhøre lyseffekter.

OM KUNSTNERNE
Dette lysværk udspringer af et studenterprojekt ved KEA – Københavns Erhvervsakademi. Cong Liu er fakultetsmedlem i studieprogrammet Produktudvikling og integreret teknologi. Catalin Doaga er international studerende på programmet, specialiseret i mekatronik og tingenes internet.

 

TAK TIL
KEA – Københavns Erhvervsakademi

SDG DIAMOND

SDG DIAMOND

HVEM: Simon Wichmann Melkane, Theo Paul Latuilerie and Tiberiu Bogdan Melinte (KEA studerende)
HVOR: Havnepromenaden, Havnegade 16, 1058 København K
HVORNÅR: kl 17.00 – 22.30

OM VÆRKET
Den mystiske diamant, der er landet på Havnegade, tiltrækker opmærksomhed med sit fascinerende lysshow. Som den ser forbipasserende, vil den fokusere på at henlede deres opmærksomhed på skulpturens vigtige budskab om at skabe en bæredygtig fremtid for vores dyrebare verden.

Den seks-sidede diamant fungerer som en mystisk lyskulptur, når den observeres på afstand og farvelægger havnefronten med en smuk lysshow.

Når forbipasserende kommer tættere på diamanten, bliver den interaktiv, hver side lyser udelukkende op, når man bevæger sig rundt og aktiverer sensorerne individuelt.

Hver side repræsenterer et af seks valgte mål for bæredygtig udvikling af FN’s 17 SDG-mål. Diamanten giver information om udviklingsmålene og hvordan man foretager adfærdsændringer for at udfylde dem.

Ideen er at uddanne forbipasserende om de enkelte mål, hvordan de relaterer sig til Danmark, og hvad der kan gøres for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

OM KUNSTNER / KUNSTNERGRUPPE
Vi er en gruppe studerende på KEA (Københavns Erhvervs Akademi), der studerer PTI (Product Development and Integrative Technology).
Når vi arbejder med produktudvikling, ser vi, at bæredygtig udvikling bliver vigtigere, det kan simpelthen kan den ikke. Det er derfor nødvendigt at implementere det i vores arbejde og bruge det til at informere folk om dets betydning.

  

TAK TIL
KEA – Københavns Erhvervsakademi

BUBBLEDS

BUBBLEDS

HVEM: RandomG (Robert, Michaela Hladka & Ivelin Dimitrov – KEA studerende)
HVOR: Havnepromenaden, mellem Herluf Trolles Gade og Cort Adelers Gade, 1058 Købenahvn K
HVORNÅR: kl 17.00 – 22.30

OM VÆRKET
København er beriget af kanalerne, der strømmer gennem byen, og gør den endnu mere charmerende og magisk. Vi ønskede at understrege denne skønhed ved at gløde Havnegade Havnepromenade op med lysene i de mørke vinternætter. 

Kom og nyd følelsen af ro i kolde aftener og se spillet mellem farver og deres refleksioner. I forbindelse med vand bringer lyset os til et andet spektrum af, hvad der kan ses af det menneskelige øje. Det er grunden til, at vi hænger denne udstilling langs hele havnens bolværk. 20 farverige lysene cirkler med lysdioder i, deres refleksion i vandet og mønsterets sammenspil med installationen, alt sammen fremkalder følelsen af bobler, der danser i havet.

Det kan ses tydeligt fra broerne i nærheden, Inderhavnsbroen og Knippelsbro, eller fra den anden side, Christianshavn.

OM KUNSTNER / KUNSTNERGRUPPEN
Vi er studiekammerater fra Københavns Erhvervsakademi. Vi studerer en bachelorgrad i produktudvikling og integreret teknologi.

IVELIN DIMITROV
Ivelin er fra Bulgarien. Han har erfaring med elektronik, computernetværk, programmering og telekommunikation.

MICHAELA HLADKÁ
Michaela er fra Slovakiet. Hun har erfaring med design og produktudvikling.

    

TAK TIL
KEA – Københavns Erhvervsakademi

MUSIC BENCH

MUSIC BENCH

HVEM: Sandra Löve Daðadóttir 
HVOR: Havnepromenaden, ved Havnegade 20, 1058 København K
HVORNÅR: kl 17.00 – 22.30

OM VÆRKET
Som en hyldest til Bent Fabricius-Bjerre vil dette værk forene 14 oplyste bænke på Havnegade. I takt med tre af Bent Fabricius-Bjerres ikoniske melodier, vil LED-oplyste bænke skabe en harmonisk sammenhæng mellem klassisk musik og nytænkende teknologi. 

Dette værk vil tage dig på en rejse gennem Bent Fabricius-Bjerres diskografi med melodierne, Alley Cat, samt temaet til Olsen-Banden og Matador. 

Hver melodi er tilknyttet en farve, der repræsenterer denne. De blå farver var vellidt hos Bent Fabricius-Bjerre. Alley Cat er lilla og turkise nuancer, hvor Olsen-Banden er brune og beige og til sidst Matador med grønne farver. 

Bent Fabricius-Bjerre 1924-2020
Dansk pianist og komponist Gennem årtier har Bents Fabricius-Bjerres melodier skabt glæde i de danske hjem og rundt omkring i verdenen. Han har han sikret sig en plads i Danmarkshistorien, som en af de bedste og mest elskede komponister. Dette værk er til ære for ham og hans musik. 

Alley Cat – 1960
Oprindeligt komponeret til tv-programmet ”Omkring et flygel”, hvilket også er den originale titel på melodien. Senere kom populariteten i Amerika og den nye titel Alley Cat, samt den opdigtede historie om Bent og hans kat. Kompositionen vandt en Grammy i kategorien bedste Rock and Roll indspilning i 1962. 

Olsen-Banden – 1968
Da Erik Balling i sin tid bad Bent Fabricius-Bjerre om et ragtime-lignende tema til Olsen-Banden filmen, komponerede han melodien hertil. Med hjælp fra musikerne Papa Bues Viking Jazzband, fik melodien den helt rigtige klang og grundlaget for temasangen blev til.

Matador – 1978
Efter mange års samarbejde kontaktede Erik Balling igen Bent Fabricius-Bjerre. Denne gang manglede et musikstykke til det, der viste sig at blive en af Danmarks mest folkekære tv-serier. Med ord som salonstykke og melankoli, komponerede han melodien, som de fleste danskere har hørt siden barnsben.

OM KUNSTNER
I forbindelse med et projekt på linjen Produktudvikling og teknisk integration på Københavns Erhvervsakademi, fik udvikler Sandra Løve Dadadottir ideen til installationen. Med hjælp fra medstuderende Anton Gyldendal Melberg og Mikael Christensen og underviser Cong Liu er installationen blevet til.

TAK TIL
Multitone og Marie Fabricius-Bjerre for tilladelse til at bruge musikken
KEA – Københavns Erhvervsakademi