Hvad er Copenhagen Light Festival?

Copenhagen Light Festival er en årligt tilbagevendende festival for lys, der transformerer det stille og kolde vintermørke til en særlig fejring af lyskunst, lysdesign og lysende oplevelser midt i København.  

I løbet af tre uger i februar præsenterer festivalen et bredt udvalg af lysbaserede værker – heriblandt skulptur, installation, projektion, event og belysning skabt af både etablerede og spirende lysdesignere, lyskunstnere, studerende og organisationer, 

Med et skræddersyet lysprogram kvalificeret af et kuratorisk udvalg,iscenesættes, fremhæves og fortolkes byens forskellige rum, pladser, bygninger, broer og skjulte steder på en ny og spændende måde. 

Hovedparten af værkerne er samlet langs en rute i indre by, mens enkelte værker befinder sig i områder udenfor centrum. Festivalen viser desuden en række events, som finder sted enten i byrummet eller indendørs. 

Festivalen inviterer internationale og lokale publikum i alle aldre til at gå op opdagelse i byen i den mørkeste og måske også koldeste måned på året.