Planlæg dit besøg – tilgængelighed
Kort og App
App
Under festivalen kan du bruge app’en Copenhagen Light Festival – Indenfor10Minutter. Her kan du se hvor værkerne er i forhold til hvor du selv er, læse og/eller høre om værker og kunstnere, slå ruter til og fra, eller find din egen vej i mellem værkerne.
Festivalens lysinstallationer er primært placeret i Københavns Indre By.
Parkering
Tidsbegrænsede zoner
Det er gratis at parkere i en tidsbegrænset zone, i et begrænset tidsrum. Du kan læse på skiltene, hvor længe du må parkere i zonen – derudover skal du huske at sætte p-skiven.
Elbiler, brintbiler og elmotocykler (gratis parkering)
Det er gratis at parkere en elbil, brintbil og elmotorcykel på offentlige parkeringspladser på gadeplan. Ønsker du at benytte Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg, skal du betale gældende takst. Plug in-hybridbiler skal fortsat betale for parkering.
Offentlig transport
Festivalens værker er ikke placeret de samme steder hvert år, men altid primært i Indre By. Derfor vil det typisk være en mulighed at stå af på metrostationer som: Kongens Nytorv, Gammel Strand, Christianshavns Torv, Nørreport og Rådhuspladsen.
Se metroens linjer og mere info her
Find info om tog, bus og metro her
Planlæg din rejse på Rejseplanen her
Handicap / brug af hjælpemidler
Lysinstallationerne ved Copenhagen Light Festival er ikke placeret de samme steder hvert år.
Bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København. Se hvilke regler der gælder her.
Toiletfaciliteter
Gratis
Festivalen er gratis
Undgå falske billetter
Bæredygtighed
Grøn strøm
Hvem organiserer festivalen?
Det daglige arbejde på festivalen udføres af sekretariatet, der bistår bestyrelsen, samarbejder med kunstnere og værter, og støtter kuratorudvalget i deres arbejde med festivalprogrammet.
Medlemmerne af kuratorudvalget skifter hvert år og udnævnes af bestyrelsen. Kuratorudvalget afsætter foreningens værkmidler til projekter, kunstnere og værter på baggrund af en vurdering af festivalens overordnede udtryk, placeringen af lysinstallationen og interaktionen med byen og de andre lysværker.
Hvad sker der med lysinstallationerne når festivalen er forbi?
Skal jeg ankomme på et bestemt tidspunkt?
Festivalens lysinstallationer er typisk tændt mellem kl. 17 og 22 hver aften i festivalens periode, i februar.
Nogle installationer har lidt længere eller kortere tændingstid. I så fald vil det fremgå af programmet på hjemmesiden og app’en.
Skal jeg starte et bestemt sted?
Kan jeg opleve festivalen fra bil?
København er en kringlet by og flere af værkerne ligger på pladser o.lign., hvor der ikke er adgang for biler. Når det er sagt kan man selvfølgelig godt køre rundt og kigge lidt. Vi anbefaler at man tager turen på gåben, cykel eller lignende.
Kan jeg købe festivalens plakater? (Merchandise)
Hvor henvender jeg mig ang. fejl og ødelæggelser af en lysinstallation?
Det kan ske at et værk pludselig går ud, af forskellige årsager. Værkerne står udenfor i en relativt lang periode (3 uger), i en typisk meget kold måned. Det stiller særlige krav til teknikken bag en lysinstallation, og det kan ske at strømmen går i en periode.
Sjælendt sker det at en ledning el.a ødelægges. Hvis du ser et tilfælde som dette er du velkommen til at skrive til info@copenhagenlightfestival.org eller ringe +45 25556604.
Kunstnerne, værter og festivalen selv holder løbende øje med værkerne, og at alt er som det skal være.