Værd at vide

Planlæg dit besøg – tilgængelighed

Kort og App
Hvert år frigives et kort over festivalens værker i januar måned, op til festivalens start i februar. Festivalen udarbejder ruter i forskellige længder, fra ca. 2-10 km. På den måde kan du finde den vej mellem værkerne, som passer bedst til dig – via kortet og/eller ruterne.

App
Under festivalen kan du bruge app’en Copenhagen Light Festival – Indenfor10Minutter. Her kan du se hvor værkerne er i forhold til hvor du selv er, læse og/eller høre om værker og kunstnere, slå ruter til og fra, eller find din egen vej i mellem værkerne.

Appstore
Google Play

Festivalens lysinstallationer er primært placeret i Københavns Indre By.

Parkering
Find parkeringszoner og info om priser mv her: Parkeringszoner i København

Tidsbegrænsede zoner
Det er gratis at parkere i en tidsbegrænset zone, i et begrænset tidsrum. Du kan læse på skiltene, hvor længe du må parkere i zonen – derudover skal du huske at sætte p-skiven.

Elbiler, brintbiler og elmotocykler (gratis parkering)
Det er gratis at parkere en elbil, brintbil og elmotorcykel på offentlige parkeringspladser på gadeplan. Ønsker du at benytte Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg, skal du betale gældende takst. Plug in-hybridbiler skal fortsat betale for parkering.

Parkeringszoner i København

Offentlig transport
Mange tog, metro og busser leder dig til festivalen i Københavns Indre By i februar, afhængig af hvor du kommer fra.

Festivalens værker er ikke placeret de samme steder hvert år, men altid primært i Indre By. Derfor vil det typisk være en mulighed at stå af på metrostationer som: Kongens Nytorv, Gammel Strand, Christianshavns Torv, Nørreport og Rådhuspladsen.
Se metroens linjer og mere info her

Find info om tog, bus og metro her

Planlæg din rejse på Rejseplanen her

 

Handicap / brug af hjælpemidler
Lysinstallationerne ved Copenhagen Light Festival er som udgangspunkt placeret på Københavns offentlige gader og pladser, og er derfor generelt tilgængelige ad almindelige fortorv mv. Det kan forekomme at lysinstallationer er placeret steder hvor kørestole og el.lign. ikke har adgang, f.eks. ved trin op eller ned. Som udgangspunkt forsøger vi at placere installationerne på tilgængelige områder og med synlighed fra flere vinkler.

Lysinstallationerne ved Copenhagen Light Festival er ikke placeret de samme steder hvert år.

Bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København. Se hvilke regler der gælder her.

Toiletfaciliteter
Se kort over Københavns offentlige toiletter her: https://www.kk.dk/toiletter

Gratis

Festivalen er gratis
Copenhagen Light Festival er gratis og der skal ikke købes billet. 
Undgå falske billetter
Vi har desværre oplevet at falske facebooksider og -profiler tilbyder salg af billetter. Du skal ikke tage i mod dette og give dine kreditkortoplysninger videre. Copenhagen Light Festival er gratis og der er ikke salg af billetter.

Bæredygtighed

Grøn strøm
Ørsted sponsorerer grøn strøm til festivalen. Det sikrer grøn vindenergi til det samlede energitræk under festivalen.
Øvrige sprøgsmål – FAQ
Hvem organiserer festivalen?
Festivalen er en forening grundlagt af Tivoli, Stromma, VNR.tv og D Studio. Med København som kulisse søger foreningen at introducere og præsentere lyskunst i interaktion med byens særpræg, mørke og æstetik.

Det daglige arbejde på festivalen udføres af sekretariatet, der bistår bestyrelsen, samarbejder med kunstnere og værter, og støtter kuratorudvalget i deres arbejde med festivalprogrammet.

Medlemmerne af kuratorudvalget skifter hvert år og udnævnes af bestyrelsen. Kuratorudvalget afsætter foreningens værkmidler til projekter, kunstnere og værter på baggrund af en vurdering af festivalens overordnede udtryk, placeringen af lysinstallationen og interaktionen med byen og de andre lysværker.

Læs mere om organisation og Copenhagen Light Festival her

Hvad sker der med lysinstallationerne når festivalen er forbi?
Lysinstallationerne på festivalen er typisk udviklet, installeret og vedligeholdt af kunstnerne bag, og det er for det meste kunstnerne selv der ejer værket og derfor dem der tager værket både op og ned på festivalen, og opbevarer det.
Skal jeg ankomme på et bestemt tidspunkt?

Festivalens lysinstallationer er typisk tændt mellem kl. 17 og 22 hver aften i festivalens periode, i februar.

Nogle installationer har lidt længere eller kortere tændingstid. I så fald vil det fremgå af programmet på hjemmesiden og app’en.

Skal jeg starte et bestemt sted?
Festivalen har ikke et fast startsted. Afhængig af hvert års festival vil værkerne og deres placering variere og deraf vil der typisk være et eller flere naturlige startsteder.
Kan jeg opleve festivalen fra bil?
Festivalen opleves generelt bedst til fods eller på cykel.

København er en kringlet by og flere af værkerne ligger på pladser o.lign., hvor der ikke er adgang for biler. Når det er sagt kan man selvfølgelig godt køre rundt og kigge lidt. Vi anbefaler at man tager turen på gåben, cykel eller lignende.

Kan jeg købe festivalens plakater? (Merchandise)
Vi sælger ikke merchandise – endnu.
Hvor henvender jeg mig ang. fejl og ødelæggelser af en lysinstallation?

Det kan ske at et værk pludselig går ud, af forskellige årsager. Værkerne står udenfor i en relativt lang periode (3 uger), i en typisk meget kold måned. Det stiller særlige krav til teknikken bag en lysinstallation, og det kan ske at strømmen går i en periode.

Sjælendt sker det at en ledning el.a ødelægges. Hvis du ser et tilfælde som dette er du velkommen til at skrive til info@copenhagenlightfestival.org eller ringe +45 25556604.

Kunstnerne, værter og festivalen selv holder løbende øje med værkerne, og at alt er som det skal være.