Udforsk København

En by med lysdesign og kunst

Copenhagen Light Festival er bygget på en blomstrende og kompetent lyskunst- og designscene med stærke traditioner, som skaber plads til vækst og aktiviteter, der får os til at sætte mere pris på vores bymiljø. Festivalen skaber lysoplevelser på et internationalt niveau og samler dem i byområder og på utraditionelle steder, hvor et stort og bredt publikum kan nyde dem – og vi holder øje med lovende talenter og overraskelser.

Cykelliv i København
Foto: Max Adulyanukosol
Københavns Museum
Photo: Daniel Rasmussen / Copenhagen Media Center

Byen og dens indbyggere

Med sine 1,3 millioner indbyggere og 18 kommuner er København Danmarks største by. Centrum af København har 600.000 indbyggere, hvilket gør den til den mest befolkede by i landet. Der bor 2 millioner mennesker i hovedstadsområdet. 

Danskerne er verdensberømte for hygge. Eftersom Danmark har så mange mørke timer, er hygge stærkt forbundet med det varme lys fra et ildsted eller stearinlysets skær.

På skøjtebane med familien, Frederiksberg
Foto: Alla Hetman
Kødbyen
Foto: Copenhagen Media Center

Et behov for lys og mørke

I begyndelsen af februar står solen op kl. 8 om morgenen, og den går ned kl. 17 om aftenen. De fleste mennesker pendler til og fra deres arbejde i mørke. Det giver os en unik mulighed for at bruge de mange mørke timer som et lærred til lysinstallationer og som grundlag for at invitere borgere og besøgende til at udforske forskellige områder i byen efter mørkets frembrud. Det nordiske lys skal respektere mørket og eksistere i balance med det.

Der er en særlig stemning omkring solopgang og solnedgang, da det tager omkring 2 timer for solen at stige op og gå ned. Vi kalder dette fænomen for den “blå time”, og det har en unik karakter i Danmark.

Vejret i København

I februar skal du tage en varm jakke på og bære handsker og en varm hue, når du går ud. Gennemsnitstemperaturen i februar er 1 °C, og det er ofte blæsende med en høj chillfaktor. Februar er som regel en ganske tør måned, men der kan falde sne. Du kan også være så heldig at opleve både solrige dage og klare nætter. I de mørkere dele af København kan du endda se stjernerne om natten.

Søerne i København
Foto: Brian Kyed

Københavns Kanal
Foto: Astrid Maria Rasmussen / Copenhagen Media Center

Campaya anbefaler Copenhagen Light Festival som en af de 20 bedste oplevelser i København

Se mere her