Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

[købənˈhɑwˀnsg] KØBENHAVNSKE STEMMER

25. februar 2022 @ 18:00 - 23:00

[købənˈhɑwˀnsg] KØBENHAVNSKE STEMMER

HVEM: Jakob Fälling, Bobby Hess, Ole Samsøe (DK)
HVOR: Nikolaj Kunsthal facade, Nikolaj Plads 10, 1067 København K
HVORNÅR: kl 18-23
Fre 11/2
Ons 23/2
Fre 25/2  

OM POP-UP VÆRKET
Københavnske Stemmer et samtidsbillede af København i en poetisk installation fortalt med brug af lys, lyd og håndtegninger. En Ode til København fyldt med kærlighed til byen. Installationens råstof er Københavns stemmer, lyde og visuelle indtryk. Lyde og tegninger er indsamlet i samtaler med københavnerne: på gaden, i borgernes hjem, dels i individuelle samtaler og dels i rammesatte samtalesaloner.

På afstand ses tegninger af mennesker, steder, handlinger, ting, og tanker projiceret op på muren på Nikolaj Kunsthal. Nærmer man sig tegningerne, vil man begynde at høre lyde: københavnernes stemmer, deres navne, deres dialekt, byens lyde, cykler, metroen , rådhusklokkerne, shawarmabaren på Nørrebro, hundene på Christiania, høje hæle i Hellerup, østers på Østerbro. Stemmer, der fortæller om deres København, deres tilknytning, deres dagligdag, deres drømme og længsler, deres angst. I denne installation bliver byrummet til en refleksion om det at være menneske i København. En undersøgelse af stedets identitet og menneskenes identitet gennem kunsten.

OM KUNSTGRUPPEN
Jakob Fälling er tegner, forfatter, cand.scient.soc, f. 1972. Arbejder med reportagetegning og tegnet storytelling i mange formater. Instagram: jakob.falling, www.fälling.dk

Bobby Salomon Hess er lydkunstner, tonemester, narrativ konsulent, f. 1969. Arbejder med lydfortælling og co-creation i film, installationskunst og organisationsudvikling.

filmtone.dk

Ole Samsøe er lys- og interaktionsdesigner samt indehaver af Alien Workshop. Ole Samsøe har mere end 20 års erfaring som konsulent for museer og virksomheder i Danmark og udlandet.

Bobby Salomon Hess, Jakob Fälling og Ole Samsøe samarbejder i andre lignende dokumentationsværker, hvor indsamlet lyd og tegninger spiller sammen i projektioner byrummet. Senest med “Coronarefleksioner 2020,” et portræt af coronakrisens første år.

TAK TIL
Nikolaj Kunsthal

Detaljer

Dato:
25. februar 2022
Tidspunkt:
18:00 - 23:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Plads 10
København K, 1067 Danmark