Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hippolyta

12. februar 2022 @ 17:00 - 23:00

Hippolyta

POP-UP VÆRK

HVEM: Tokyo Blue (DK)
HVOR:  Rytterstatuen, Christiansborg Ridebane, 1218 Kbh
HVORNÅR: kl. 17-23
Fre 11/2
Lør 12/2
Fre 18/2 – AFLYST GRUNDET STORMVARSEL / CANCELLED DUE TO STORM FORECAST
Lør 19/2

OM POP-UP VÆRKET
Bag Christiansborg Slot findes et lille stykke verdenshistorie i form af rytterstatuen af Kong Christian IX (1818-1906). Den er skabt af den danske kunstner Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) og hun er formentlig den første kvinde i verden, der har udført denne type prestigefyldte opgave. Anne Marie Carl-Nielsen havde i sit skitseforslag til statuen en vision om at skildre det danske folk i et figur relief på soklen. Relieffet var en vigtig del af statuens betydning og udtryk, men blev aldrig virkeliggjort, selvom kunstneren kæmpede bravt for dets realisering gennem de ca. 20 år, det tog at realisere rytterstatuen.

Lysværket Hippolytarealiserer midlertidigt Anne Marie Carl-Nielsens vision om et relief fra et nutidigt perspektiv, med fokus på at synliggøre kvindernes rolle i samfundet. Værket består af projektioner på rytterstatuens sokkel 360 grader rundt og tager udgangspunkt i ældre billedmateriale (fotografi og filmklip) af kvinder, der arbejder inden for forskellige tidstypiske erhverv (inkl. husligt arbejde), samt foregangskvinder. Billedmaterialet er bearbejdet med farver med inspiration fra gamle håndkolorerede fotografier og film.

Hippolyta er et eksempel på, hvordan lys kan gå i kunstnerisk dialog med byens monumenter og historie. En dialog hvor kvinders manglende repræsentation i vore byrum sættes på spidsen.

Glyptoteket er medafsender og bidrager med formidling af værket, da de indtil 27 februar 2022 viser særudstillingen Anne Marie Carl-Nielsen.

OM KUNSTGRUPPEN
Tokyo Blue har eksisteret siden 2011 og består af Lys- og rumdesigner Silla Findstrøm Herbst, Lys- og tekstildesigner Katrin Barrie Larsen, Kunsthistoriker Helle Frøjk Knudsen, Billedkunstner og ingeniør Astrid Espenhain og alle til dagligt arbejder professionelt med lys og rum. 

TAK TIL
Tak til Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat for økonomisk støtte og Glyptoteket for formidling.

Tak til følgende bidragydere i form af billedmateriale: kbhbilleder.dk, Lokalhistorisk Arkiv Stenlille, Museum Skanderborg, Danmark på Film, Odense Bys Museer, Historisk Arkiv Dragør, Egnssamlingen.dk, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland.

Detaljer

Dato:
12. februar 2022
Tidspunkt:
17:00 - 23:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Christiansborg Ridebane
Christiansborg Ridebane
Kbh k, 1218 Kbh Danmark