Program 2023
1. INSEKTERNES BLIK
Hvor: Vestre Kirkegård, indgang fra Sjælør Boulevard
Vi lever på Jorden i sameksistens med væsener som, højst sandsynligt, opfatter verden anderledes end vi gør. Insekter ser flere lysfrekvenser end vi mennesker gør, da de opfatter ultraviolette bølgelængder. De ser derfor andre farver, end vi gør. Dette værk er i dagslyset en installation af grene, blade, frøstande, svampehyfer og rødder, men i mørket lyser skulpturerne op i ultraviolette farver. Installationen viser på den måde menneskenes blik på naturen i dagslys, og insekternes blik efter mørkets frembrud. De planter, som indgår i installationen, er fundet på Vestre Kirkegård.
Som tekstil- & lysdesigner har Anna Rosa Hiort-Lorenzen udviklet sit eget felt, hvor hun er optaget af forandringer i lys og mørke og spændingsfeltet mellem disse. Hun arbejder med den estiske biolog Jakob von Uexkulls begreb Umwelt og lader sig inspirere af hans tanker om, hvordan levende væsner med forskellige artsspecifikke, rumlige-, tidsmæssige- og subjektive referencerammer oplever deres omgivelser.
Links
www.rosadeer.dk
Instagram: rosa.deer
Tak til
Områdefornyelsen Bavnehøj
2. SUNSET GARDEN
Hvor: Vestre Kirkegård, indgang fra Sjælør Boulevard
Vestre Kirkegård er Danmarks største gravplads. Her findes en række forskellige gravstedstyper. Her er bl.a. katolske, muslimske, jødiske, færøske og grønlandske afdelinger. Denne lysinstallation repræsenterer solnedgangen – en metafor for døden – eller solopgangen – nye begyndelser.
Those Guys Lighting er en gruppe unge lysdesignere og ingeniører fra Riga i Letland, der tidligere har deltaget i Copenhagen Light Festival med den interaktive installation “On the wave of light” langs Sydbanestien i Sydhavnen i 2022.
Links
www.thoseguys.lighting
Instagram: thoseguys.lighting
Tak til
Områdefornyelsen Bavnehøj
3. TRANSCENDING MESSAGES
Hvor: Vestre Kirkegård, indgang fra Bavnehøj Allé
Værket ønsker at manifestere de hilsner vi sender og modtager gennem ord, tanker og handlinger – det vi deler med dem, vi har kær, der ikke længere er fysisk iblandt os. I dagslys smelter brevene ind i kirkegårdens beplantning og aktiviteter, mens det om aftenen, belyst af UV-lys, står klarere frem som løsrevne former i nattemørket, frit svævende mellem en dimension og en anden.
Kunstnergruppen Scenograferne+ består af scenograf og videodesigner Signe Krogh, kostumedesigner Maria Gyllenhoff og scenograf og arkitekt Elisabeth Holager Lund. De er en del af tegnestuefællesskabet Scenograferne, der består af 13 scenografer, kostumedesignere, lysdesignere og arkitekter der til daglig har deres virke indenfor det iscenesatte rum; både scenen, arkitekturen, naturen og i det offentlige rum.
Links
www.scenograferne.dk
Instagram: scenograferne
Tak til
Områdefornyelsen Bavnehøj
4. TIME AND PLACE
Hvor: Vestre Kirkegård, indgang fra Bavnehøj Allé
Stedet her, Søndre Kapel, står uforandret gennem tiden som en romantisk ruin. Skulpturen fortæller en historie om sollysets vandring i løbet af et år. De hængende skiver repræsenterer de ovale solstråler, som opstår på kapellets vægge, når solen stråler gennem de fire runde vinduer på forskellige tider af året. Tiden i Søndre Kapel kollapses.
Tokyo Blue består af Helle Frøjk Knudsen, Katrin Barrie Larsen, Silla Findstrøm Herbst og Astrid Espenhain. Deres installationer tager ofte udgangspunkt i eksisterende rum og arkitektur, hvor lys og farve væves sammen med de fortællinger, associationer eller historiske lag, der knytter sig til stedet.
Tokyo Blue forvandler ved dette års Copenhagen Light Festival Lille Langebro med installationen “Water Walk”, ligesom de gjorde i 2022 med “JAM” og i 2021 med “The grass is always greener…” .
Links
www.tokyoblue.dk
Instagram: tokyoblueartgroup
Tak til
Områdefornyelsen Bavnehøj
5. VULNUS
Hvor: Dansk Arkitektur Center, Bryghusgade 10 (videoskærm plan -2)
Tid: 18.00-22.00
‘Vulnus’ er latinsk for ‘sår,’ og er etymologisk beslægtet med det engelske ord, ‘vulnerable’. Videoværket forandres og tilpasses til hvert sted, det bliver præsenteret.
C999 er en anonym multimediakunstner, som gennem sine værker dekonstruerer de digitale kontaktflader og netværk, som vi, mere eller mindre frivilligt, er blevet afhængige af. VULNUS er tidligere blevet vist på bl.a. projektionsfestivalen LUMA i New York og Primarolia Festival i Athen.
Links
www.youtube.com/@C999visual
Instagram: c999vulnus
Tak til
Dansk Arkitektur Center
6. hook-Up
Hvor: Dansk Arkitektur Center, Bryghusgade 10 (videoskærm gadeplan)
Tid: 18.00-22.00
hook-Up er en serie af visualiseringer, der hver repræsenterer et kontinent. De er genereret på baggrund af data, der fortæller hvor stor del af befolkningen i hvert kontinent, som har fast adgang til elektricitet.
Igor Halicki er uddannet lysdesigner, og er baseret i København. Han arbejder ofte med interaktive og kode-baserede visuals til scenekunst, og er optaget af de evigt foranderlige muligheder, der ligger i generativ grafik.
Links
www.igorhalicki.com
Instagram: igor_halicki
Tak til
Dansk Arkitektur Center
7. PIXEL POETRY
Hvor: Dansk Arkitektur Center, Bryghusgade 10 (videoskærm i Dansk Arkitektur Centers reception/Welcome, plan -2)
Tid: 18.00-22.00
Digitale billeder er udgjort af pixels, som har faste positioner, men skiftende farver. Farvernes relationer til hinanden er forbundet til de originale billeder, som de pixelerede billeder, er en indkodning af. Det kan virke magisk, hvordan hjernen opfatter disse relationer og oversætter dem til objekter, mennesker og historier. Algoritmer kan også identificere mennesker ved at sammenligne relativt få pixels med online databaser af portrætter.
Niels Bonde undersøger med sine værker, hvilken betydning digitale medier har i vores kultur, og hvordan de påvirker os. Ifølge ham handler hans kunst om kontrol, overvågning, voyeurisme, ekshibitionisme og paranoia.
Niels Bondes værker har været udstillet på bl.a. Statens Museum for Kunst, Stedelijk Museum i Amsterdam og PS1 MoMa i New York.
Links
www.nielsbonde.com
Instagram: niels.bonde
Tak til
Dansk Arkitektur Center
8. WHITE BEAMS
Hvor: Københavns Rådhus + 11 vartegn
Projektet WHITE BEAMS er udviklet som et samarbejde mellem Copenhagen Light Festival og Arkitekturhovedstad 2023 og udført af Båll & Brand.
I 2023 er København officielt udpeget som World Capital of Architecture af UNESCOs generaldirektør. Dette er en stor ære for byen og netop dét ønskes markeret med lysværket WHITE BEAMS da den tændtes på åbningsdagen for World Capital of Architecture d. 17/1. Installationen består af 11 hvide lysstråler, som vil udspringe fra Københavns Rådhustårn og pege ud mod alle Københavns bydele.
I samarbejde med stadsarkitekten Camilla van Deurs har Copenhagen Light Festival udvalgt 11 vartegn, som hver repræsentere deres bydel. De udvalgte vartegn er B&W-Hallerne på Refshaleøen og Tivoli i Indre by, DR Koncerthuset i Amager Øst, Amager Bakke i Amager Vest, Adventskirken i Vanløse, Brønshøj Vandtårn i Brønshøj – Husum, Grundtvigskirken i Bispebjerg, Nordbro på Nørrebro, Tunnelfabrikken på Østerbro – Nordhavn og Verbena Hus Tårnet i Valby.
Links
arkitekturhovedstad.kk.dk
Instagram: arkitekturhovedstad
bllbrnd.dk
Instagram: bllbrnd
Tak til
Arkitekturhovedstad 2023
Københavns Rådhus
Stadsarkitekt Camilla van Deurs
VIGSØ
9. PÅ DEN ANDEN SIDE AF SOLEN
Sted: Havnegade 54
Tøj konstrueres almindeligvis med udgangspunkt i to sider; forstykke og bagstykke. Væsenerne her har tre. De ser ud til at udføre et ritual, men hvilken magt de måtte besidde kan vi ikke vide.
Marie Nørgaard Nielsen er en dansk tekstilkunstner, der tidligere har deltaget i Copenhagen Light Festival med installationen “Oraklet” i 2022, som senere samme år var del af festivalen Light Art Grindelwald i de Schweiziske alper.
Links
Instagram: marienoergaardnielsen
Tak til
Statens Kunstfond
Jes Hermann Saatterup
Erik Larsen & Søn
10. TERRA
Hvor: Havnegade 37
Sandheder og løgne kan gemme sig i centrum af denne endeløse hyperkube, men den danske seismolog Inge Lehmann viste i 1936, at i hvert fald én ting er fast: Jordens kerne.
Mani Nikdel er en iransk designer og kunstner, bosat i Aarhus. Han skabte i 2022 lyd- og lysinstallationen “Transcendence”, som del af Copenhagen Light Festivals program på Refshaleøen.
Links
Instagram: maninikdelstudio
Tak til
Martin Professional Lighting
11. WAVES
Hvor: Knasten, Havnegade 14
Installationen reagerer dynamisk på live-informationer fra Dansk Meteorologisk Institut om vindens skiftende styrke i København.
Frederik Dahl Hougs er uddannet lysdesigner og har arbejdet bl.a. ved Det Kongelige Teaters Opera. Claus Boysen er uddannet Grafonom og arbejder med teater-, musical- og koncertlys. Sammen har de stiftet Theaterpixels, der laver pixelmapping, styring, samt specialdesignet elektronik til bl.a. teaterbrug.
Frederik D. Hougs har i samarbejde med Hans E. Madsen deltaget i Copenhagen Light Festival 2021 med installationen “Pressure” og i 2022 med installationen “Comms” som begge var på Knasten.
Lysdesigner: Frederik D. Houghs
Grafiker: Claus Boysen
Links
theaterpixels.com
12. BLUE EARTH
Af: Maj D (DK)
Hvor: Nyhavn 71
Det er tilladt at gå indenfor.
Plastik er billigt at købe. Det går let i stykker og er dyrt for klimaet.
Skulpturen er beklædt med genbrugsplastik i blå nuancer, indsamlet af Odsherreds borgere i samarbejde med kommunens genbrugsstationer. Den er skabt i samarbejde med 25 frivillige fra 16 lande og 4 kontinenter.
Maj D deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med skulpturen “A DOZEN SUN”, som på tilsvarende vis i genbrugsplastik skabte et billede af en sol. Hvor Maj D med “A DOZEN SUN” satte fokus på ild i sammenhæng med klimaforandringer, sætter hun i år fokus på vand. Materialet, plastik, går igen.
Del gerne dine fotos på #blueearth_project
Artist talk med Maj D & Jesper Kongshaug, d. 21. Februar
Links
maj-d.com/blueearth
Instagram: maj_d_art
Tak til
Vink Plast / Greencast
Electricom
Stark
Coop
Spar Shipping ApS
Hotel 71Nyhavn
13. ACID SUN
Hvor: Asiatisk Plads, ind under Knippelsbro
Der skabes levende billeder af lys. Lamper ser ikke, at de også selv har en skygge.
Hans E. Madsen er en dansk kunstner, som siden 1995 har skabt stedsspecifikke lysinstallationer i det offentlige rum og i galleri- og butiksvinduer.
Hans E. Madsen har deltaget i Copenhagen Light Festival 2022 med installationen “Comms” og i 2021 med installationen “Pressure”, begge skabt i samarbejde med Frederik D. Hougs. I 2020 deltog han med skulpturen “BÅD” og i 2019 med installationen “A Light Garden”, begge to på Knasten i Havnegade.
Links
www.hansemadsen.com
Instagram: hansemadsen
Tak til
Statens Kunstfond
Statens Værksteder for Kunst
14. NAUTILUS
Hvor: Nicolai Eigtveds Gade 28, ved kajen
Noget må være skyllet op på kajen.
Markus Anders er en østrigsk kunstner, der med sine lysværker vil få os at se verden med nye øjne og puste liv til positive visioner om det samfund, som vi er fælles om at skabe. Han deltog i Copenhagen Light Festival i 2022 med værket “Neutrino”, skabt i samarbejde med Circus Lumineszenz.
Links
www.map-eventdesign.at
Instagram: markusandersart
Tak til
Leo Bettinelli
ATP Ejendomme
15. DANCING ON WATER
Hvor: Frederiksholms Kanal, mellem Stormbroen og Marmorbroen
To lys bevæger sig i vandet. To bliver til en, men på vandets skrøbelige overflade skal der to til tango.
Arthur van der Zaag deltager i år også med pop-up eventet “Riff Raff Ref” på Refshaleøen d. 4., 10. og 25. feb kl. 18:00-22:00.
Arthur van der Zaag er kunstner, lys- og lyddesigner. Han deltog i Copenhagen Light Festival 2021 med installationen “Car Park Holiday”, i 2020 med installationen “Take a Look Inside” og i 2019 med installationen “Windows of Light”.
Idé og design: Arthur van der Zaag
Programmering: Mathias Hersland.
Links
www.copenhagenlightingstudio.com
Instagram: arthurvanderzaag
Tak til
Antti Heikka
Nepheli Poulaki
Ole Bülow (Vigsø)
August van der Zaag
Københavns Motorbådsklub
16. WATER WALK
Hvor: Lille Langebro
Den permanente lyssætning på Lille Langebro forvandles med analoge farvefiltre. Havet, som er under broen, er nu også oppe på broen, hvor der er tørt.
Tokyo Blue består af Helle Frøjk Knudsen, Katrin Barrie Larsen, Silla Findstrøm Herbst og Astrid Espenhain. Deres installationer tager ofte udgangspunkt i eksisterende rum og arkitektur, hvor lys og farve væves sammen med de fortællinger, associationer eller historiske lag, der knytter sig til stedet.
Tokyo Blue deltager også på årets Copenhagen Light Festival med værket “Time & Place” på Vestre Kirkegård.
De forvandlede også Lille Langebro i anledning af Copenhagen Light Festival 2022 med “JAM og i 2021 med “The grass is always greener…”
Links
www.tokyoblue.dk
Instagram: tokyoblueartgroup
17. LES OISEAUX
Hvor: Kongens Nytorv
En hyldest til byens bevingede beboere. Bevæger man sig omkring skulpturen vil man i fuglevingerne se effekten af et moiré-mønster.
LUX består af Simon Chevalier og Lucile Cassassolles – baseret nær Lyon i Frankrig – og sammen skaber de lysskulpturer, som ofte er tegnet i lige linjer. LUX deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med skulpturerne “SOLEILS” og i 2021 med skulpturen “L’ETOILE”. I 2022 blev LUX tildelt den prestigefulde pris LE FRENCH DESIGN 100 AWARD. Prisen belønner franske designere, der gør sig bemærket internationalt.
Links
luxartworks.com
Instagram: lux.artworks
Tak til
Institut Français du Danemark
18. OUR BEATING HEART
Hvor: Højbro Plads
Mens skulpturen langsomt roterer forvandles det offentlige byrum visuelt og socialt. Der kaldes på sammenholdsfølelse og kærlighed – følelser man kan have mødt på en natklub.
Studio Vertigo er en multidisciplinær tegnestue ledet af kunstnerne Lucy McDonnell og Stephen Newby. De er baseret i Newcastle i England og specialiserer sig i lysinstallationer og skulpturer.
Studio Vertigo deltog i Copenhagen Light Festival 2021 med skulpturen “Nova” på Sundby Kirkegaard og installationen “Ghost” på Højbro Plads.
Links
www.studiovertigo.co.uk
Instagram: studio_vertigom/studio_vertigo/
19. KNIPS
Hvor: Knippelsbro
Undersiden af en bro er ofte mørklagt. Den første bro mellem Slotsholmen og Christianshavn blev opført i starten af 1600-tallet. *Knips*- Nu er der lys, men det som lyset ikke rammer forbliver hemmeligt.
Mads Vegas er lysdesigner og kunstner. Han deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med lyssætningen “EOS/NYX”, som oplyste Knippelsbro og Langebro, og lysinstallationen “DON’T BE BLUE”, i 2021 med værket “KAOS/EROS/RO”, og installationen “WAUWW – WHAT AN UNUSUALLY WONDERFUL WAVE”, i 2020 med installationen “AURORA SKY”, og installationen “LIKE A BRIDGE UNDER BUBBLED WATER”, i 2019 med installationen “Labyrinth of Light”, og installationen “ETERNAL SUNDOWN” i 2018, som senere er rejst videre til bl.a. Battersea Light Festival i London.
Mads Vegas deltager i år også med installationen “Celestial Garments” og skulpturen “Candela Portal”.
Links
www.madsvegas.dk
Instagram: madsvegaslighting
20. THE CASTLE
Hvor: Broens Gadekøkken, Strandgade 95
Den interaktive lysprojektion er en oplevelse for mennesker i alle aldre. Ved at uploade et billede er det muligt selv at blive en del af det ikoniske Disney-slot.
Mellem 17 og 20 er der dans.
Deltag i værket og læs mere på cphlightsmagic.dk/
Tak til
Broens Gadekøkken
Nordatlantens Brygge
21. ECHO
Hvor: Broens Gadekøkken, Strandgade 95 ved kajen
Ifølge græsk mytologi forbandtes bjerg-nymfen, Echo, til evigt kun at kunne gentage de ord, som bliver sagt til hende. Echo forelsker sig herefter i den smukke yngling, Narkissos, men da det er svært for dem at føre en ordentlig samtale er hendes kærlighed tragisk. I stedet forelsker Narkissos sig i sit eget spejlbillede. Det auditive fænomen, ekkoet, og det visuelle fænomen, spejlbilledet, har på den måde en tragisk forbundethed i den græske mytologi.
Julien Menzel er en arkitekt og kunstner fra Lyon. Han arbejder ofte med lys og pixels. Han deltager i Copenhagen Light Festival 2023 med to skulpturer. Den anden skulptur, “Platonic”, står på Refshalevej 167A. Han deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med skulpturen “Phénix”.
Links
www.mrzl.fr
Instagram: mrzl_art
Tak til
Broens Gadekøkken
22. FRAGMENTS OF REALITY
Hvor: Nybrogade 26, over kanalen
Installationen virker uden brug af energi fra afbrænding af fossile brændstoffer. Det modsatte er gældende for den virkelighed, som spejles i de mange små spejle. Kan fragmenter sættes sammen på ny?
Alessandro Lupi er kunstner, og han er født i Genova og baseret i Berlin. Med en konceptuel tilgang til lys og kognitive processer undersøger hans værker på forskellige måder, hvordan vi opfatter virkeligheden. Han arbejder ofte stedsspecifikt med den rummelighed, som er til stede i museer og i offentlige rum.
Links
www.alessandrolupi.com
Instagram: alessandro.lupi.art
23. TREE DANCE
Hvor: Teatermuseet i Hofteatret, Christiansborg Ridebane 10
Hofteatret gennemgår for tiden en altomfattende og nænsom restaurering af de historiske træinteriører fra 1730’erne. Det gælder i særdeleshed det originale loft ovenfor Hofteatret og hele søndre fløj, som er bygget af pommersk fyr. “Tree Dance” består af meditative scener fra Troldeskoven i Asserbo Plantage og de krogede fyrretræer samt optagelser fra loftet ved Teatermuseet i hofteatret. Med et nik til restaureringen er videoværket en undersøgelse af vores forhold til historiefortælling, konstruerede landskaber, bygninger og materialer. Træernes krogede grene bliver et billede på tid fastlåst i stammen.
Værket er skabt af fotokunstneren Tine Bek i dialog med Hofteatret. Tine Bek arbejder bl.a. med installationer, skulpturer, video og fotografi.
Videokunstner: Tine Bek & Troels Rasmus Jensen
Links
www.tinebek.com
www.hofteatret.dk
Instagram: tinebek
Tak til
Teatermuseet i Hofteatret
24. DIGITAL WOOL
Hvor: Tivoli Food Hall, Bernstorffsgade 1B
Lysprojektionen er interaktiv.
Digitale verdener bliver stoflige mens menneskelige bevægelser bliver digitaliserede.
Michaël Verlinden er en grafisk designer, som er baseret i Bruxelles. Han arbejder ofte med interaktivt design. Han står bag designvirksomheden Vision Nocturne.
Links
www.visionnocturne.be
Instagram: visionnocturne.be
Tak til
Tivoli
Wallonie-Bruxelles-International (www.wbi.be)
25. THE ARCH
Hvor: GoBoat, Islands Brygge 10
Kan opleves fra havneløbet og fra Langebro.
En hyldest til Islands Brygge og Langebro. The Arch opsummerer Anour’s 10 års jubilæum med afsæt i 10 nye versioner af I modellen, som er nedhængt fra GoBoat’s klubhus. Lampernes rytmiske mellemrum kan opleves som et forløb med henvisning til brobuerne under Langebro. Lyset pulserer, levende og legende igennem natten og genkalder byens liv.
Anour, stiftet af Arash Nourinejad, er en moderne dansk lysvirksomhed, som fokuserer på godt håndværk og holdbare, minimalistiske løsninger i deres lamper.
Links
www.anour.dk
Instagram: anourcph
Tak til
GoBoat
27. MIRAGE
Hvor: Refshalevej 167A, indenfor hos Werkstatt 167
‘Mirage’ er fransk for ‘fatamorgana’; Det optiske fænomen, som kan ses i horisonten ved særlige vejrforhold. Når noget i horisonten er synligt, selvom ingenting er at finde der, kan det forekomme virkeligt og uvirkeligt på samme tid. Håb kan også være virkeligt selvom det, der håbes på endnu ikke er det.
Cédric Marquis er en fransk kunstner, som er baseret i København.
Links
Instagram: cedricmarquis
Tak til
Reffen – Werkstatt 167
28. PLATONIC
Hvor: Refshalevej 167A
Et tetraeder er en form med fire trekantede sider. Hvis de fire trekanter er ligesidede, ligesom her, er formen et af de fem platoniske legemer. Den antikke græske filosof Platon associerede de fem platoniske legemer med de fire klassiske elementer og det guddommelige element. Han associerede tetraeder med ild – muligvis fordi formen er den spidseste og på den måde den farligste af de fem platoniske legemer.
Julien Menzel er en arkitekt og kunstner fra Lyon. Han arbejder ofte med lys og pixels. Han deltager i Copenhagen Light Festival 2023 med to skulpturer. Den anden skulptur, “ECHO”, står på Strandgade 95 ved Broens Skøjtebane. Han deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med skulpturen “Phénix”.
Julien Menzel deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med skulpturen “Phénix”.
Links
www.mrzl.fr
Instagram: mrzl_art
Tak til
Reffen – Werkstatt 167
29. CELESTIAL GARMENTS
Hvor: Refshalevej 171, Gangbroen ved CPH Village
Celestial Garments er et samarbejde mellem de Sydtyrolske musikere Julian Angerer og Nora Pider, og den danske lyskunstneren Mads Vegas. De fabulerer sammen over himlens lysfænomener.
Endnu en version af værket opstår i maj måned, hvor en bro i den sydtyrolske by Brixen bliver iscenesat af samme kunstnere, som del af Brixen Water Light Festival. Festivalen i Brixen har siden 2022 haft et samarbejde med Copenhagen Light Festival i form af udveksling af lysværker og idéer.
Nora Pider og Julian Angerer deltog i Copenhagen Light Festival i 2022 med værket “Unterwassertage”. Mads Vegas har været del af Copenhagen Light Festival hvert år siden den først blev afholdt i 2018 med en lang række stedsspecifikke lysværker, der har iscenesat bl.a Kalvebod Bølge, Stormbroen og Langebro.
Mads Vegas deltager i år også med lyssætningen “Knips” og skulpturen “Candela Portal”.
Links
www.madsvegas.dk
Instagram: madsvegaslighting
www.weareanger.com
Instagram: weareanger
www.brixen.org
Tak til
Refshaleøens Ejendomsselskab A/S
Brixen Water Light Festival
30. DREAMCATCHER
Hvor: Refshalevej 141, ved La Banchina
Drømmefangere stammer fra de oprindelige folk i Nordamerika. På Ojibwe – et oprindeligt nordamerikansk sprog – hedder de, ‘asabikeshiinh’, som betyder edderkop.
Calidos er en kreativ studio baseret i Barcelona, som har eksisteret siden 1995. De arbejder med at skabe lysinstallationer i stor skala til lys- og musikfestivaler over hele Europa.
Links
www.calidos.cat
Instagram: calidos360
Tak til
Refshaleøens Ejendomsselskab A/S
31. FRAGMENTED APPEARANCES
Hvor: Refshalevej 154, i Øens Have
Skulpturen drager inspiration fra en type af snurretoppe, som siger brummende lyde når de drejer. Lydsiden består af lyde fra disse snurretoppe og lyde af glas, som vibrerer og knuses.
Gertjan Adema arbejder multidisciplinært med lys, soundscapes og kinetiske installationer og som udøvende musiker.
Links
www.gertjanadema.nl
Instragram: gertjanadema
Tak til
Refshaleøens Ejendomsselskab A/S
32. THE NET
Hvor: Robert Jacobsens Vej 88, Ørestad
Fiskenettenes hængende form og semi-transparente materiale undersøges i lysets farver. De kunstige fiskenet er spændt ud over en kunstig sø. Det fredede naturområde bagved nettene, Kalvebod Fælled, er habitat for beskyttede arter, men er også delvist kunstigt anlagt.
Danai Lytra er arkitekt og lysdesigner fra Grækenland, baseret i Stockholm. Hun er uddannet fra KTH Royal Institute of Technology i Stockholm og har en baggrund inden for scenografi og scenekunst.
Tak til
Ørestads grundejerforeninger
Ørestads Vandlaug
Stockholm Lighting
LumenPulse
33. LYS 126
Hvor: Kay Fiskers Plads, Ørestad
Installationen er inspireret af tanker om individers samlede, kollektive styrke. Installationens form tillader beskueren at tage del i denne styrke, og kollektivet vil vha. bevægelsessensorer reagere på dette.
TATI Studio x Grace Chan er en Hong Kong-baseret tværdisciplinær arkitekttegnestue, som gennem deres design forsøger at skabe bedre vilkår for menneskelige relationer.
Links:
tati-studio.com
Instagram: Lys 126_copenhagen & tati.architects
Tak til
Ørestads grundejerforeninger
Ørestads Vandlaug
34. INCANTO
Hvor: Byparken, Ørestads Boulevard 66
‘Incanto’ er det italiensk ord for en magisk, mystisk eller uventet begivenhed. Drømmebilleder opstår når abstrakt billedkunst bliver tredimensionelt i landskabet.
Lennowski er en billedkunstner, som er baseret i Toscana. Med sine lysinstallationer kombinerer han digitale teknikker med visuelle udtryk fra abstrakt maleri.
Links
www.lennowski.com
Tak til
Ørestads grundejerforeninger
Ørestads Vandlaug
35. CANDELA PORTAL
Hvor: Byfælleden, Ørestad
Værket fremstår i en revideret version hver gang det opstilles på ny. Ringen har været pyntet til forårsjævndøgn, sommersolhverv, efterårsjævndøgn, vintersolhverv og nu kyndelmisse. Hver gang er der tilføjet blomster, bær, frugter, og vækster fra årstiden ovenpå de tidligere. Således udvikler værket sig med årstiderne og får mere og mere kraft som portal til næste årstid. Kyndelmisse er en gammel kristen helligdag i februar, hvis navn betyder ‘lysenes messe’.
Mads Vegas er lysdesigner og kunstner. Han deltog i Copenhagen Light Festival 2022 med lyssætningen “EOS/NYX”, som oplyste Knippelsbro og Langebro, og lysinstallationen “DON’T BE BLUE”, i 2021 med værket “KAOS/EROS/RO”, og installationen “WAUWW – WHAT AN UNUSUALLY WONDERFUL WAVE”, i 2020 med installationen “AURORA SKY”, og installationen “LIKE A BRIDGE UNDER BUBBLED WATER”, i 2019 med installationen “Labyrinth of Light”, og installationen “ETERNAL SUNDOWN” i 2018, som senere er rejst videre til bl.a. Battersea Light Festival i London.
Mads Vegas deltager i år også med installationen “Celestial Garments”, og lyssætningen “Knips”.
Links
www.madsvegas.dk
Instagram: madsvegaslighting
Tak til
Ørestads grundejerforeninger
Ørestads Vandlaug
36. WHAT IF?
Hvor: Remiseparken, indgang fra Remisevej
Gangstrøget og skateparken i Remiseparken bliver forvandlet af lys i farver og mønstre, der bevæger sig og indbyder til leg.
Mariliis Kundla og Katrin Kivisikk er begge lysdesignere fra Estland. Mariliis Kundla er uddannet fra Aalborg Universitet og medstifter af lysdesignstudio Spectra & Space, der har base i København. Mariliis var også medskaber af den multisensoriske lysinstallation “Solaris” udstillet på Reffen til Copenhagen Light Festival 2020. Katrin Kivisikk arbejder som lysdesigner og har været del af teamet bag den estiske lysfestival Tartu Valgus.
Links
mariliiskundla.com
Instagram: mariliiskundla & kivisikk
Tak til
Amagerplanen
Sundby Områdefornyelse
37. ARACHNE
Hvor: H.C. Andersens Boulevard 22, H.C. Andersen Slottet
Det lysende tæppe, som udgør installationen kan forstås som en kommentar på omstændighederne omkring den globale tekstilproduktion og dens handelsforbindelser i en både historisk og nutidig kontekst. Samt hvordan det hænger sammen med udviklingen af kvinders rettigheder. Vævning og arbejde med tekstiler har historisk set især været udført af kvinder, mens mænd har draget fordel af det udførte arbejde. I nutiden lider kvinder under hårde arbejdsforhold, mens internationale tekstilvirksomheder, oftest ledet af mænd, får udbyttet. Værket er på den ene side en kritik af patriarkalske magtstrukturer og på den anden side en hyldest til kvinders styrke.
Jan Kuck er kunstner, og han er baseret i Berlin. Hans konceptuelle kunst kan karakteriseres ved hans varierede brug af lys. ARACHNE var udstillet som del af Venedig Biennalen i 2016.
Links
www.jankuck.com
Instagram: jan.kuck.art
Tak til
Tivoli
38. BØLGELAND
Hvor: Strandgade 91, ved Nordatlantens Brygge
Et stormfuldt hav bølger hen over kajen. Magtesløshed kan bekæmpes med solidaritet i truslen om oversvømmelser.
SIIKU – opkaldt efter det grønlandske navn for is – er en dansk/grønlandsk kunstnergruppe bestående af Rasmus Nielsen (født 1984 i Lyngby, Danmark) og David H. Péronard (født 1981 i Nuuk, Grønland). SIIKUs værker er skabt ud fra ideerne i SIIKU-manifestet.
SIIKU har tidligere deltaget i Copenhagen Light Festival med værkerne “Communicator” (2022), “CONEXUS” (2020) og “INUIT NUTAAT” (2019).
Installationen vises på Copenhagen Light Festival og er samtidigt del af Nordatlantens Brygges kunstprogram.
Links
www.siiku.dk
Instagram: siikustudio
Tak til
Nordatlantens Brygge
Statens Kunstfond
Christianshavn Lokaludvalg
40. IMPRINT 1-5
Hvor: Islands Brygge 33-29 (mod vandet)
Fem unikke animationer projiceres på fladerne af en eksisterende betonskulptur i Havneparken. Animationerne er skabt med forskellige teknikker fra håndtegnede illustrationer til 3D-animeret grafik.
Hubert Kurkiewicz er en multimediakunstner fra Polen. Han er bl.a. optaget af at fortolke idéer og minder frembragt af vores underbevidsthed. Cong Liu er underviser i produktudvikling på Københavns Erhvervsakademi KEA og har siden 2020 faciliteret og vejledt et væld af studieprojekter skabt af KEA-studerende for Copenhagen Light Festival.
Links
Instagram: kin.cong & sporo.wody
41. KÆRE GUD (DEAR GOD)
Hvor: Helligaandskirken
Værket kan ses på Helligåndskirkens gavl.
Lydkunstner Bobby Salomon Hess og tegner Jakob Fälling undersøger danskernes forhold til bøn. Lyd- og lysværket fortæller bl.a. om muslimske bederitualer, døde-meditationer og stilfærdige aftenbønner med skæve animationer, naive tegninger og smukke stemmer.
Lys- og værkdesign: Ole Samsøe.
Links
Instagram: jakob.falling & bobby.hess
Tak til
Helligaandskirken
POP-UP EVENTS
70. ATON SUN
Hvor: Glyptoteket
Hvornår: 26 jan (kl. 18-21), 2, 9, 16, 23 Februar kl. 17-21
Før og under Copenhagen Light Festival 2023 kan du opleve Glyptotekets kuppel som en mægtig sol i anledning af Glyptotekets nyåbnede særudstilling Amarna – Solgudens by. Solen kaster sine stråler over museets vinterhave fem torsdage i januar og februar.
Læs mere om udstillingen her: glyptoteket.dk
Konceptet til lysinstallationen er udviklet særligt til Glyptoteket af den internationalt anerkendte lysdesigner og lysmester i Tivoli, Jesper Kongshaug og udført af Senja Ruohonen. Den præsenteres i samarbejde med Copenhagen Light Festival 2023.
Links
Instagram: glyptoteket
71. HOME HARBOUR
Hvor: Brønshøj Vandtårn
Hvornår: 19 Februar kl 19:00-21:00
Performancen foregår i tidsrummet 19:00 – 21:00 med pauser undervejs.
Mens Karen T maler på et lysbord, projiceres malerierne live op på bygningens mure. Oplevelsen er en hybrid mellem billedkunst, film og performance. Sekvensen af billeder, tegn og symboler handler om liv og død og om at finde vej til hjemhavnen – selvet.
Karen T er dansk billedkunstner. Hun har arbejdet med performancemaleri de sidste 7 år og udforsker stadig udtrykket. Desuden skaber hun malerier og skulpturer.
Karen T deltog i Copenhagen Light Festival 2021 med et andet performancemaleri, “Solhesten”.
Tidligere i festivalen kunne værket opleves ved Nybrogade 28 (d. 7 feb) og ved Harsdorffs Hus (d. 14 feb).
Mere info findes i Brønshøj Vandtårns FB-event
Links
www.karent.dk
Instagram: karent.dk
Tak til
Karberghus
Nybrogade 28
Foreningen Brønshøj Vandtårn
72. RIFF RAFF REF
Hvor: Refshalevej 173 (i det grønne område)
Hvornår: 4., 10., 25. feb, alle dage 18:00-22:00
Riff Raff Ref er et unikt lysevent, som bevæger sig mellem lysdesign og performance. Lysdesigner, Arthur van der Zaag, iscenesætter et forladt område på Refshaleøen med lys og nye installationer. Området kan frit udforskes, men pas på; Light Creatures bevæger sig rundt i mørket. De er lysende objekter, som har menneskelige skikkelser, og de er sære og stolte. Mens de ikke er til at undgå, er de dog svære at fange på kamera.
Arthur van der Zaag deltager også på årets lysfestival med lysinstallationen, Dancing On Water.
Arthur van der Zaag er kunstner og lys- og lyddesigner. Han deltog i Copenhagen Light Festival 2021 med installationen “Car Park Holiday”, i 2020 med installationen “Take a Look Inside” og i 2019 med installationen “Windows of Light”.
Idé og koncept: Arthur van der Zaag
Performers: Olga Randløv-Decitre, Arthur Zahle
Kostumer: Rose Waade
Light Crew: Antti Heika, Daniel Thiesen, Doga Gurle, Zoltán Tasnádi
Grafik: Nepheli Poulaki
Links
www.copenhagenlightingstudio.com
Instagram: arthurvanderzaag
Tak til
Refshaleøens Ejendomsselskab A/S
74. LYSETS BRYDNING
Hvor: Holmens Kirke
Hvornår: 3. Feb. 20.00-21.30
Mogens Dahl Kammerkor har sammensat et program, hvor de rene korsatser møder oplæsning af digte ved Jacob Holtze, og hvor koret i ét værk akkompagneres af Jacob Lorentzen på orgel og i et andet værk synger sammen med mundharpenisten Mathias Heise i en uropførelse af ét af hans egne værker.
I flere af a capella værkerne spiller lyset åbenlyst en hovedrolle: Edward Elgars ”Lux Aeterna” (Det Evige Lys) samt Ingemanns og Weyses ”Lysets engel går med glans”.
I andre satser er lyset mere implicit; satserne af den senromantiske engelske komponist Charles Stanford og den nulevende svenske komponist Sven-David Sandström. Evighedshåbets lys er repræsenteret af den spanske renæssancekomponist Cristobal de Morales, mens den mere løsslupne forårsfornemmelse skildres i tre motetter af den italienske komponist Monteverdi, der var lidt yngre end Morales.
Copenhagen Light Festival iscenesætter koncerten med lys.
Billetter og mere info her:
mogensdahlkammerkor.dk
75. DAC ARKITEKTURLØB MED COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL
Hvornår: NB NY DATO 24. Feb, 18:30-21:00
Sæt lys på løbetøjet og kom med ud i det vintermørke København, når vi sammen med Dansk Atletik Forbund d. 17. februar kl. 18:30, sætter gang i DAC Arkitekturløb – Copenhagen Light Festival på Bryghuspladsen. Sammen løber eller går vi den ca. 8 km lange rute forbi en række af festivalens lysværker. Der er ikke tidtagning, og du kan derfor opleve lysværkerne og lyset langs ruten i dit eget tempo.
Når du afhenter dit startnummer, får du udleveret en batteridrevet LED-lyskæde fra Sirius, som du kan bære under løbet. Du bliver en del af et levende lysværk, der fejrer det københavnske nattemørke.
Tilmeldning til lysløbet og mere info finder du her: dac.dk
76. ARTIST TALK: MAJ D & JESPER KONGSHAUG
Hvornår: 21. Feb, 16:30
I’m delighted to invite you to participate in a dialogue with Jesper Garde Kongshaug and me about my largest art project to date, BLUE EARTH.
Jesper Kongshaug is one of the pioneers and Head of the board of the Copenhagen Light Festival and one of Denmark’s most distinguished light designers.
The talk will be held in either English or Danish depending on the audience. We’ll start at the social community, Klub from 16.30 to 17.30, with a small video about the creation of Blue Earth, followed by a dialogue with the audience.
After the talk, it’s possible to join a 20 min. walk to Nyhavn 71 where Blue Earth will be exhibited throughout the festival. Furthermore, it’ll be possible to join the dinner at the restaurant right next to BLUE EARTH, IL Rosmarino.
The talk & walk is free. Dinner at the restaurant is paid directly to the restaurant.
We hope to see as many as possible for an exciting evening in the name of art, politics, and lively debate.
77. AMBIENT TOWER - ÅBENT HUS I BRØNSHØJ VANDTÅRN
Hvornår: 17-20 Feb, 19:00-21:00
Foreningen Brønshøj Vandtårn åbner dørene til det tidligere vandtårn i forbindelse med Copenhagen Light Festival og Arkitekturhovedstad 2023 og iscenesætter tårnet med lyd- og lysoplevelser.
Fri entré
Lysdesign: Ernestas Povilenas
EKSTRA LYSOPLEVELSER
80. TOWER OF AWARENESS
Hvor: Danhostel, H.C. Andersens Boulevard 50
“If we expose a structure/form we will (by time) be able to change/shape it”
Danhostel Copenhagen City og lys- og design studio PHOSPHOR præsentere en række events, der kaster lys på emner og problematikker, som kræver vores opmærksomhed.
Tower of Awareness opfordrer folk til at søge viden, opnå accept og at være uselvisk i at finde måder at kunne hjælpe, forstå og opdage, hvad du kan gøre for folk i vores samfund med komplicerede følelser, livsstrukturer og forudsætninger.
Mental Sundhed & Autisme
Autisme er en livslang neurologisk udviklingsmæssig tilstand, som påvirker, hvordan folk opfatter verden, tænker, opfører sig og kommunikere og interagere med andre.
Kort sagt folk med autisme ser, hører og føler verden anderledes og ingen er ens.
Lys & Autisme
Tower of Awareness vil denne gang præsentere en farverig, rolig, legende, men stadig fredelig animation på Danhostel Copenhagen City i anledning af CLF 2023.
Links
phosphor.studio
Instagram: phosphor.studio
Tak til
Danhostel Copenhagen City
81. GÆNGER (2018)
Hvor: Søndre Ringvej, Vallensbæk
Dette permanente værk åbnede i 2018.
En stålkonstruktion af 12 kurver er påsat med hvide lyspærer. Lyspærerne tænder og slukker gradvist, og hastigheden af dette afhænger af fodgænger- og cykeltrafik på den nærliggende bro. De 12 kurver er modelleret efter en ung person, som går. Når hastigheden af lyspærernes tænden og slukken bliver hurtigere end synets opfattelsesevne, skifter lysene fra at være individuelle punkter til at blive en samlet, rumlig repræsentation af en gående person.
Mogens Jacobsen er en kunstner, som arbejder med reaktive installationer. I 1992 omfavnede han tidligt internettet som en ny og åben platform for kunst. I 2000 skiftede han fokus og søgte mod at arbejde med kritiske objekter og netværksinstallationer ofte med en humoristisk tone.
Han har udstillet nationalt og internationalt, bl.a. flere gange på ZKM i Tyskland, den brasilianske FILE festival, den østrigske Ars Electronica Festival, NO+CH i Kina og Media Art Festival i Japan.
Links
www.mogensjacobsen.dk
Instagram: artnodemo
82. LYS I JÆGERSBORGGADE
Under vintermånederne lyses Jægersborggade op af en installation af hængende lysende kugler, der strækker sig hele vejen ned ad gaden.
Links
www.juleministeriet.com
Instagram: juleministeriet
83. LYS PÅ PAPIRØEN
Det igangværende byggeri på Papirøen lyses op af lyskegler, der skaber liv omkring de snart færdigbyggede huse i vente på at deres nye beboere flytter ind.
Links
www.stouenborg.dk
Instagram: stouenborg_denmark
84. REFLECTIONS IN COMMON - ARKITEKTURHOVEDSTAD 2023’S PAVILLON
Hvornår: 17. jan – 15. okt
På Kongens Nytorv åbner pavillonen ”Reflections in Common”, som et refleksionsrum for Arkitekturhovedstad 2023. Den cirkelrunde spejlkonstruktion spejler Kongen Nytorvs historiske bygninger, og indenfor gemmer sig et uendelighedslandskab, der ændrer karakter som årstiderne skifter. Pavillonen er åben fra januar til oktober 2023.
Læs mere om pavillonen og resten af arkitekturhovedstad 2023’s velfyldte program her: arkitekturhovedstad.kk.dk
Reflections in Common er designet af Urgent Agency og Standard Practice, med lysdesign udviklet af Copenhagen Light Festival og iGuzzini.
85. GADELYS I FARVE
Hvor: Gammel Strand
I anledning af Copenhagen Light Festival er gadebelysningen farvet med analoge lysfiltre langs Gammel Strand, på strækningen mellem Højbro Plads og Kulturministeriet.
Tak til
EDF Danmark
GOBO A/S
86. DET HER STED, HER, NU
Hvor: Sjælør Station
Under jernbanebroen ved Sjælør station åbnede det permanente værk, Det her sted, her, nu, i 2022. Værket består af 2 farverige kakkelvægge og en ligeså farverig lyssætning.
Søren Hüttel er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi. Han arbejder ofte med installationskunst, maleri og lys med popkulturelle referencer fra 80’erne og 90’erne.
Links
www.huttel.org
Instagram: huttelsoren
87. LUX XII - ET KAPEL PÅ VRANGEN
Hvor: Østre Kapel på Vestre Kirkegård, indgang fra Bavnehøj Allé
Dette permanente værk åbnede i 2021.
Vestre Kirkegård er blevet magisk efter mørkets frembrud med et nyt lyskunstværk. Værket er en stor lysekrone med et vingefang på 3,5 meter, der markerer pladsen foran Østre Kapel. Med sit lys omdanner lysekronen kapellets forplads til et varmt og forunderligt fællesrum. Her kan de besøgende fordybe sig i lysekronens ornamenterede skærme, som vender kapellet på vrangen ved at afspejle rumlige fantasier og brudstykker af de kultur- og teateraktiviteter, man kan opleve i kapellet. Den nye stedsmarkør er skabt med blik for at kirkegården er et særligt rum til følelser og eftertænksomhed.
Værket af opsat af Områdefornyelse Bavnehøj.
Links
www.byensover.dk
Instagram: byensover
88. VELKOMMEN TIL - DET KONSTRUEREDE, DET ROMANTISKE OG DET OVERSETE
Hvor: Sydhavn Station
Det permanente værk, Velkommen til – det konstruerede, det romantiske og det oversete, åbnede i 2022. Tre store LED-skærme på togbroens underside viser et videokunstværk, som indkapsler den forskellighed og mangfoldighed af fortællinger, der knytter sig til postnummeret 2450. Værket består af sydhavnske collager og panoramabilleder, der emmer af kras hverdagspoesi, den daglige trummerum blandt områdets mange bygningsarbejdere og politik i småt og stort. Videokunstværket er fyldt med modsætninger, gode røverhistorier og ubetinget kærlighed til bydelen. En bydel ’… HVOR VI ER MANGE SOM SKAL BÆRES HERFRA’.
Værket er opsat af Københavns Kommune og de to områdefornyelser i Sydhavnen og Bavnehøj i samarbejde med Banedanmark og DSB.
Sonja Lillebæk Christensen er uddannet ved Det Jyske Kunstakademi. Hun er medstifter af Udstillingsstedet Sydhavn Station.
Links
sonjalillebaek.dk
Instagram: sonjalillebaek
89. SKYLINE / ODYSSEY
Sted: HUBNORDIC, Kay Fiskers Plads 10, 2300 København S
SKYLINE og ODYSSEY er to permanente værker i HUBNORDIC. Den officielle åbning af værkerne sker d. 3. februar kl. 16.30-18.00 hvor kunstneren vil fortælle om værkerne og vise sin kunstfilm Triptych, med musik af Robert Ashley.
SKYLINE er et væghængt værk i 6 dele, som kan forstås som en fortolkning af de arkitektoniske omgivelser. Farverne i lyset skifter cyklisk.
ODYSSEY er baseret på droneoptagelser, som er udført i Ørestad. Filmene er blevet manipuleret og gjort slørede, således at der opstår til dels abstrakte og til dels figurative repræsentationer af området. Installationens sekvenser vil ikke gentage sig i løbet af en livstid.
Links
www.studiostevenscott.dk
Instagram: studio_steven_scott
Tak til
HUBNORDIC
90. SKYSCRAPERS FOR ILLUM’S
Sted: Silkegade 4, 1113 København K
Den permanente installation i Illum åbnede i 2015.
Installationen består af 50 forskellige lysrum. Deres musikalske struktur er opdelt i fire satser, hvor hver sats undersøger forskellige rytmiske og kromatiske forhold.
Titlen refererer til en række af værker på glas skabt af Josef Albers i 1920’erne.
Links
www.studiostevenscott.dk
Instagram: studio_steven_scott
91. MANDALEG
Hvor: Remiseparken ved ende mod Hattemagerstien, 2300 København S
Mandalaen har været brugt på tværs af religiøse og spirituelle retninger gennem mange århundreder. Psykologen Carl Gustav Jung anvendte også mandalaen som redskab i behandlingen af sine klienter, ligesom han selv tegnede mandalaer. Fælles for mange af anvendelserne af mandalaen er, at den tillægges egenskaber, der siges at kunne påvirke vores opfattelse af selvet. Denne mandala er skabt med UV-reaktivt snor.
Skulpturen er skabt i samarbejde med Kulturpiloterne
Frøjk & Herbst består af kunstnerne Silla Findstrøm Herbst og Helle Frøjk Knudsen. De udvikler kunst- og samskabelsesprocesser for børn og unge samt fælles kunstværker. De er optaget af at give børn og unge oplevelser med forskellige materialer, der involverer lys og som kobles til udtryksformer, der er forankret i vores visuelle kultur.
Kulturpiloterne er en gruppe børn og unge fra lokalområdet omkring Urbanplanen på Amager. Gruppen samarbejder om at udvikle og formulere kunst og kultur til deres lokalområde.
Links
Instagram: herbstsilla & froejke
Tak til:
Perleshoppen.dk
Kulturpiloterne
92. TIVOLI’S VINTERTRÆ
Hvor: H.C. Andersens Boulevard 26
Tivoli byder på et glimt af haven i vinterdragt.
93. FREDERIKS BRYGGE
Hvor: Kulvej 2-20, 2450 København SV
Siden 2014 har Frederiks Brygge været under udvikling.
I dag findes der nye boliger, børnehave, butikker, restauranter, caféer og kulturelle faciliteter med målet om at skabe et mangfoldigt område. DesignGroup Architects A/S har tegnet masterplanen og Light Bureau har designet belysningen for området, med formålet at skabe et godt belyst miljø med flere typer lyssætninger, der tilsammen skaber sikre, trygge og attraktive rum til både færdsel og ophold.
Billedet er taget af: Philip Jelvard
Links
lightbureau.com
Instagram: light__bureau
94. ORIENTKAJ STATION
Hvor: Haifagade 4, 2150 København
Et innovativt lysdesign, der tager udgangspunkt i områdets miljø og historie, og som genbruger den eksisterende belysning til at forandre pladsens mørkeidentitet og belyser undersiden af metroen.
By & Havn, Light Bureau, COBE arkitekter og Københavns kommune.
Billedet er taget af: Rune Brandt Hermannsson
Links
lightbureau.com
Instagram: light__bureau
X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL
Festivalen samarbejder med flere uddannelsesinstitutioner, der arbejder med lys og kunst på den ene eller anden måde. Det gør vi, fordi vi gerne vil støtte fremtidens lysdesignere og kunstnere. Se de forskellige studieprojekter på uddannelsen for 2023 nedenfor.