UNGT LYS x COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

Windows to a luminous future

Ungt Lys fortsætter traditionen med at lyse cafévinduerne op i Matrikel1, på Gammel Strand. Fire grupper af unge lysdesignere har taget udfordringen op med at skabe installationer under den samlede titel – Windows to a Luminous Future.


Ungt Lys er en forening for studerende og unge professionelle lysdesignere. De laver workshops, talks og begivenheder, som drejer sig om arkitektonisk, kunstnerisk og sundhedsskabende lysdesign.

Links
centerforlys.dk/ungt-lys

Instagram: ungtlys

61. ETERNITY

Af: Annabelle Hill (AUS) og Senja Ruohonen (FI)

Installationen undersøger forholdet mellem lys, tid og rum. Evighed er al fremtid.

Annabelle Hill og Senja Ruohonen deltog begge i Copenhagen Light Festival 2021 henholdsvis med installationerne “Our Consciousness” og “The Watercolor Window”, som del af vinduesudstillingen “The Gallery”, et samarbejde mellem Aalborg Universitet og kuratorerne Sofia Ivarsson og Mariliis Kundla.

Links
Instagram: anoulaart & zensenja

Tak til
Matrikel1
Dansk Center for Lys

62. LIMINAL SPACE

Af: Annabelle Hill (AUS), Begoña Sánchez (MX), Nicoline Jo Højer Hansen (DK)

Der sker en overgang, når der træffes et valg; Fremtidens tærskel. Installationen undersøger, hvordan man kan forstå det rum, som findes på tærskelen.

Begoña Sánchez, Annabelle Hill og Nicoline Jo Højer Hansen deltog sammen i Copenhagen Light Festival 2021 med værket “Our Consiousness”, som efterfølgende også har været vist ved Festugen i Aarhus i 2022.

Links
Instagram: anoulaart, begw & nicolinejojo

Tak til
Matrikel1
Dansk Center for Lys

63. PLASTICITY

Af: Kaja G. Lund (NO) og Cristiane P. Manzolli (BR)

Mulige fremtider gemmer sig bag tusind lag af plastik.

Kaja Glenne Lund og Cris Manzolli deltog med de to lysværker “Colour Blindness” og “Conduction of blue” i Copenhagen Light Festival 2022, begge skabt sammen med Joanna Filipowska som del af Aalborg Universitet X Copenhagen Light Festival.

Links 
Instagram: kaja.lund & cris.manzolli

Tak til
Matrikel1
Dansk Center for Lys

64. PALINDROME

Af: Gabriele Zocchi (IT), Daniel Claes Thiesen (DK) & Federico Cecere (IT)

Den latinske sætning, som kan tilskrives den romerske poet, Vergil, kan oversættes til “vi går rundt i natten og er opslugt af ilden”. Sætningen er et palindrom, hvilket vil sige, at den kan læses både forfra og bagfra.

Gabriele Zocchi og Daniel Claes Thiesen deltog i Copenhagen Light Festival 2022 henholdsvis med installationerne “Uroboros” og “Pleated Horizon”, som del af Aalborg Universitet x Copenhagen Light Festival.

Links
Instagram: gabrielezocchi, danielcthiesen & frcccr88

Tak til
Matrikel1
Dansk Center for Lys