The Gallery

#1 LOST MATTER

Ude af funktion d. 23. feb

LOST MATTER

HVEM: Jeppe Holm & Irene Liut
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
Som mennesker er vi meget mere end vores fysiske kroppe og hvad vi er i stand til at opfatte med vores fem sanser. Vi er omgivet af en aura af subtile levende pulserende fine partikler, der udstråler farver. Vi ved alle, hvordan en persons energi kan dvæle i et rum længe efter de er gået. Og hvordan, når en person dør, en del af dem bliver hos os, selvom de er væk. Vi ønsker at skildre det immaterielle fænomen af det energiske aftryk vi efterlader os som mennesker

OM KUNSTNERNE
Jeppe og Irene studerer sammen lysdesign på Aalborg Universitet. Irene er oprindeligt fra det nordlige Italien, og hun flyttede til Danmark for at studere kunst og teknologi. Jeppe er elektroingeniør og arbejder med lys i mange forskellige former. De deler en passion for visuel kunst og lasere, hvilket bragte dem sammen for at arbejde i dette og andre projekter.

#2 SWAYING SEAGRASS

Ude af funktion d. 23. feb

SWAYING SEAGRASS

HVEM: Søren Norge Lauridsen & Dagmar Bille Milthers
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
Lysværket er et studie i bevægelse, animation og lys som materiale, med bløde undersøiske bevægelser som inspiration. Det bringer sø- græssets bevægelser til bybilledet i form af en dynamisk lysinstallation, billede for billede. Med disse skift, giver det et indtryk af dynamisk bevægelse i et samlet billede, som bringer byens lys og naturen sammen.

OM KUNSTNERNE
Søren Norge Lauridsen, f. 1993, Herning. Søren har en passion for at skabe engagerende oplevelser ved hjælp af en blanding af fysisk og digitale midler. Han skaber universer af fortællinger som brugeren kan fordybe sig i. Søren har en BA i kommunikationsdesign fra Designskolen Kolding og har arbejdet inden for området udstillingsdesign i et par år. Han studerer nu en kandidatgrad i Lysdesign på AAU, København.

Dagmar Bille Milthers, f. 1993, København. Dagmar skaber installationer i nye medier, der udforsker bevægelse og fortællingen, som søger at påvirke seerens forestillingsevne yderligere. Hun arbejder med nyt materiale for at opnå en forståelse for hvad det vil være, og hvilke fortællinger det kan formidle gennem imitation, efterligning og interaktion med et publikum. Efter hun for nyligt vendte tilbage fra Aalborg, hvor hun fik en BA i kunst og teknologi fra AAU, studerer hun nu til en kandidatgrad i lysdesign ved AAU, København.

#3 THE WATERCOLOR WINDOW

THE WATERCOLOR WINDOW

HVEM: Nikolaj Dinesen & Senja Ruohonen
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
The Watercolor Window er et kig ind i en futuristisk organisk natur, hvor farver blandes i en flydende bevægelse, der skifter mellem abstrakte malerier og klare mønstre, som ligner elementer i naturen. Inspireret af sci-fi-filmen Annihilation fanges ideen om at naturen kan strækkes og forvrænges, men med kombinationen af den organiske vandbevægelse, som akvareller optræder, når kunstneren skaber akvarelmaleriet. Installationen skifter mellem at tilbyde både et meditationsrum med langsomme fremskridt i bevægelse og en mere historiebaseret fortælling. Vi håber, at du vil nyde The Watercolor Window lige så meget som vi gjorde ved at skabe det.

OM KUNSTNERNE
Nikolaj Dinesen Cand.Scient i datalogi og informatik. Nikolaj har arbejdet med lysinstallationer og digital scenografi som freelancer de seneste 6 år, gennem sin egen virksomhed og i forskellige andre virksomheder. Installationen er produceret med udstyr valgt af Nikolaj. Studerer i øjeblikket lysdesign på Aalborg Universitet København.

Senja Ruohonen BA kultur og kunst fra Filmskolen i film og redigering. Senja har arbejdet 7 år i filmindustrien i Finland og Tjekkiet, som fremstiller af belysningsløsninger på store filmproduktioner. Installationen er produceret med akvarel malerier udført af Senja. I øjeblikket studerende i lysdesign ved Aalborg Universitet i København. 

#4 RANYATELA

RANYATELA

HVEM: Ebba Palmquist, Mateusz Palenica & Elena Ferraro.
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
Ranyatela er en lysinstallation, der er inspireret af og baseret på et spindelvævs sammenfiltring. I farverigt, dynamisk lys trækkes seeren ind i en blanding af natur og kunstighed skabt ved hjælp af en symbiose mellem unaturlige farver og de organiske træk på nettet.

OM KUNSTNERNE
Gruppen bag Ranyatela består af fire mennesker fra forskellige hjørner af Europa, der kommer fra en baggrund inden for kunst, teknologi og design, som har har deres stærke passion for lysdesign til fælles.  Gennem dette projekt vil de bruge deres respektive styrker til at planlægge, forestille sig, observere og eksperimentere for med succes at skabe et dynamisk og lokkende kunstværk.

#5 INTRINSIC FLOW 

INTRINSIC FLOW

HVEM: Oana Predescu & Nikolaj Dinesen
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
INTRINSIC FLOW, en lysprojektion installation som konceptualiserer forbindelsen mellem træer og mennesker. Et træs energi er afledende og flydende, på samme måder som menneskers. Installationen vil interagere med mennesker ved hjælp af sensorisk bevægelse. Med denne bevægelse skildrer installationen, hvordan træets vener fungerer som en samling af rør, der bærer vand og ilt.

OM KUNSTNERNE
Oana Predescu Indretningsarkitekt med fokus på lys. Jeg er en dedikeret arkitekt designer med erfaring inden for indretningsarkitektur. Siden jeg færdiggjorde mine studier, har jeg arbejdet med flere arkitektoniske dagsordener såvel som freelancer som indretningsarkitekt i Italien, Milano og som arkitekt assistent for Bukarest Kommune, distrikt 5. Disse oplevelser har givet mig muligheden for at være involveret i projekter, der spænder fra avancerede boliger, mad og drikke, design af rum og byplanlægning. Studerer i øjeblikket lysdesign ved Aalborg Universitet i København.

Nikolaj Dinesen Cand. Scient. Datalogi og informatik. Jeg har arbejdet med lysinstallationer og digital scenografi som freelancer de seneste 6 år gennem min egen virksomhed og i forskellige andre virksomheder. Installationen er produceret udstyr valgt af Nikolaj. Studerer i øjeblikket lysdesign på Aalborg Universitet i København.

#6 BIOLUMINESCENCE

BIOLUMINESCENCE

HVEM: Antti Heikka & Karolina Palica
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
Bioluminescens eller biologisk lys er udsendelse af lys fra en levende organisme. Det forekommer i høj grad blandt marine organismer såvel som blandt insekter, bakterier og svampe [1]. Det har inspireret menneskeheden siden de tidligste tider som når gamle kinesiske og japanske legender omtaler mystiske lys i skovene fra drager og guder, og takket være Aristoteles blev havets bioluminescens benævnt ‘havets afbrænding’ [2]. Projektet udforsker konceptet og undersøger eventyrets scenografiske muligheder for bioluminescens. [1] Shimomura, Osamu. Bioluminescens: kemiske principper og metoder. World Scientific, 2006. [2] Oesper, Ralph E. “A History of Luminescence (Harvey, E. Newton). “(1958): A182.

OM KUNSTNERNE
Antti Heikka er en finsk kandidat i Industrial Design Engineering, som udviklede en lidenskab for belysning under sine studier i Holland og fortsatte med at studere en kandidatgrad i lysdesign ved Aalborg Universitet i København. Efter altid at have haft en interesse for biologi, den fysiske verden og naturen, finder han det spændende at kombinere disse lidenskaber i denne lysinstallation.

Karolina Palica er kandidat i Medialogy ved Aalborg Universitet, hvor hun udviklede en passion for lysinstallationer, som hun forfølger for at studere lysdesign. Hendes tidligere arbejde inkluderer udforskende og interaktiv lysinstallation som ‘The Tree of Light’ til et bachelorprojekt og ‘Leaky Pipe’ til kunst- og teaterforestillingen ‘Industria’ på Illutron (2020).

 

#7 THE DIMENSION BEYOND

THE DIMENSION BEYOND

HVEM: Luca Pellizzari
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
En portal, der fører til en ny dimension, skabt gennem terningen: The Dimension Beyond. Værkets struktur er skabt gennem lys, som afslører og giver os adgang til det. Rummet er dynamisk og ændres i forhold til hvilket synspunkt, værket observeres gennem. Hvilket giver publikum muligheden for at springe ind i værket og udforske det. Hvor er grænsen for virkeligheden? 

The Dimension Beyond udfordrer vores opfattelse og får os til at sætte spørgsmålstegn ved den.

OM KUNSTNEREN
Luca Pellizzari
Født i 1997 i Italien, Luca Pellizzari er belysnings entusiast og lysdesign studerende på AAU i København. Med en baggrund inden for produktdesign, er Luca især interesseret i at undersøge forholdet mellem lys, materialitet og form for at finde nye uventede udtryk.

#8 CAPTURE: AURORA

CAPTURE: AURORA

HVEM: Panagiotis Stamidis & Filipe Almeida
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET:
Aurora er et fænomen, som forbløffer folk med dets storslåethed. Inspiration til installationen kommer fra ideen om at “kontrollere” dette fænomen. I et analogt perspektiv ved hjælp af lys og et holografisk papir fanges Aurora på et stykke lærred. Hver del af installationen er synlig, så man kan undersøge effekten af lys og materialer fra forskellige vinkler. 

OM KUNSTNERNE
Panagiotis Stamidis
Jeg er 26 år gammel og fra Thessaloniki, Grækenland. Min interesse for det generelle arkitekturfelt startede gennem dekoration, da jeg arbejdede som salgsassistent i et tøjfirma. Da min bachelor er i regnskab, besluttede jeg sidste år at ændre min professionelle karriere ved at studere interiørdesign på AKTO college i Thessaloniki Grækenland. Gennem denne beslutning fik jeg muligheden for at lære lysdesign at kende, hvilket fik mig til at søge masteren i lysdesign ved Aalborg Universitet, København. Jeg har måske ikke meget erfaring, men jeg har meget inspiration og begejstring for lysdesign fra et arkitektonisk og kunstnerisk perspektiv.

Filipe Almeida
Filipe Almeida Filipe Almeida er født i Lissabon, Portugal og flyttede for nylig til Danmark for at tagei en kandidatgrad i lysdesign ved AAU-universitetet i København. Gennem de seneste 10 år har han arbejdet som arkitekt og kunstner. Det var i hans tidlige teenageår, at han begyndte obsessivt at udforske analog fotografering og fascinationen af det mørke rum. Det var i disse år, at bevidstheden om lys voksede og førte til en generel forskning og udforskning af dets kvaliteter og følelser gennem arkitektur og kunstneriske udtryk.

#9 ONE HEAD. OUR CONSCIOUSNESS

ONE HEAD. OUR CONSCIOUSNESS

HVEM: Begoña Sanchez, Nicoline Jo Højer Hansen & Annabelle Hill
HVOR: Matrikel 1. Gammel Strand 26-28, 1202 København

OM VÆRKET
Vi har som mennesker altid været forbundet, ikke kun gennem de naturelementer vi kan se, men også den vi ikke kan se. Men hvad er det usete? Hvordan kan vi opfatte det usynlige? Vores installation vil bruge lys til at udtrykke forbindelsen mellem sindet, identitet og det ukendte, der får folk til at undre sig over deres egen virkelighed, menneskets natur og vores forbindelse med dette univers.

OM KUNSTNERNE
Begoña Sanchez er en mexicansk arkitekt, der er lidenskabelig i sin interesse indenfor belysning med henblik på lyset evne til at skabe følelser og forbedre rum for mennesker. Hun har fandt sin inspiration i Louis Kahns og Luis Barragáns brug af naturligt lys. Begoña har været arbejdet med belysning i mange forskellige tværfaglige projekter siden 2016. I øjeblikket studerer hun en Masters in Lighting Design ved Aalborg Universitet i København.

Nicoline Jo Højer Hansen er en kreativ, nysgerrig og optimistisk projekt-pioner fra Danmark. Hun har altid haft en passion for lys, dets betydning og indflydelse på vores oplevelser som mennesker. Hendes lysdesigns trækker på hendes erfaring i event og marketing, da hun forbinder menneskelig interaktion og psykologi med lysatmosfærer. Hun er drevet af udtryksfulde, oprørske kunstnere kombineret skønheden af det usete. Hun er blandt andet inspireret af Olafur Eliasson, Gernot Böhme, Carl Jung, drømmetydning og skjulte symboler.

Annabelle Hill er ingeniør og kunstner som i øjeblikket studerer en Masters i lysdesign ved AAU i København. Med udgangspunkt i både tekniske og kunstneriske aktiviteter brænder hun for velvære og vores bygningens miljøs betydning for den menneskelige oplevelse. Hendes værker er en unik forbindelse mellem fysisk realitet og kunstens udtryksfulde, kreative natur. Annabelle er nysgerrig på den underbevidste verden og er påvirket af kunstnere som Hilma af Klint og værkerne fra Carl Jung, Alain de Botton & Platon. Hendes kunst kan findes på Instagram: @anoulaart.