KEA X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

Hvor: Langs Havnegade/Havnegadepromenade, er fem KEA værker placeret.

INTERACTIVE TRAMPOLINES – KEA X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

HVEM: Cong Liu, Hubert Kurkiewicz , Agata Ostrowska
HVOR:  Trampolinerne på Havnegade, 1058 kbh k
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Interactive Trampolines opgraderer de fem offentlige trampoliner i Havnegade til et unikt og spændende spil. Festivalgæsterne inviteres til at aktivere lyssætningen ved selv at hoppe på trampolinerne.

For tredje år i træk er Interactive Trampolines en del af festivalprogrammet. I år er lyset blevet redesignet, og det har nu en farverig og kraftig belysning, som reagerer og skifter i forhold til brugernes bevægelser. Når trampolinerne ikke er i brug, skifter installationen til en fredfyldt belysning.

OM KUNSTGRUPPEN
Projektet er et samarbejde mellem Copenhagen Light Festival og KEA (Københavns Erhvervsakademi). Det startede som et elevprojekt i 2019, og siden er det blevet videreudviklet og vedligeholdt til festivalen af lektor Cong Liu. 

Cong Liu studerede aeronautik og robotteknologi i Kina og har en ph.d. i Ingeniørdesign fra Norge. I rollen som lektor hos KEA er hans passion at give de studerende en masse spændende og udbytterige læringsoplevelser gennem realistiske projekter.

Hubert Kurkiewicz har studeret Klimateknologi på VIA University College og er nu i gang med Multimediedesigneruddannelsen hos KEA.  

Agata Ostrowska er i gang med at tage en cand.soc. i Nordisk Urban Planlægning på RUC, og hun har en professionsbachelor i Architectural Technology and Construction Management (Arkitekturteknologi og byggeledelse) fra VIA UC.

HEAT – KEA X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

HVEM: Henrik René Jørgensen & Frederik Kofoed-Sørensen
HVOR:  Havnegade, 1058 kbh k
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Lysværket HEAT udtrykker varme i den kolde vintertid, og fanger beskuerens opmærksomhed på lang afstand. Varme har en særlig tiltrækningskraft, men kan det blive for varmt?

Værket består af en trækonstruktion, og dertilhørende plastvinduer, som er inspireret af japanske lamper. Lyskilden i værket består af LED Strips, der i et svævende ophæng skaber en flammende effekt. Det 3,5 meter høje værk er med sin volumen og lysende varme opsigtsvækkende og dragende. Inde i værket gemmer sig en silhuet af en person i størrelsesforholdet 1:1, som ser ud til at være fanget i flammerne. 

OM KUNSTGRUPPEN
Henrik René Jørgensen og Frederik Kofoed-Sørensen studerer Produktudvikling og Teknisk Integration på KEA. 

GREAT BALLS – KEA X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

HVEM: Peter Emil Frisch, Mubashar Khan, Mesut Üzümcü & Mathias Lynge Christensen (DK)
HVOR:  Havnegade, 1058 kbh k
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Great Balls er ophængt i boldburet på Havnegade, og består af pex-rør som indeholder LED-strips, udformet som bolde i forskellige størrelser, der giver et kraftigt og tydeligt lys fra lang afstand. Boldene indeholder hver især en sensor, som kan aktivere forskellige lysprogrammer baseret på bevægelser omkring boldene.

Når mørket falder over byen, vil de mange lysbolde tænde og oplyse området i et hav af farver. Her vil festivalgæsterne, som kommer helt tæt på boldene få en særlig lysende oplevelse.

OM KUNSTGRUPPEN
Peter Emil Frisch, Mubashar Khan, Mesut Üzümcü og Mathias Lynge Christensen studerer Produktudvikling og Teknisk Integration på KEA.  

ILLU – KEA X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

HVEM: Mads Roed Wehage, Jeffrey Damasco, Lissi Marie Henriksen (DK)
HVOR:  Havnegade, 1058 kbh k
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Installationen Illu består af 2 dele, som skal opleves som ét samlet værk. Hver del viser en 3D Illusion / illustration ved brug af laserindgraveret akrylplader. Disse plader danner hver deres egen del af et samlet helhedsbillede, som er laserindgraveret på pladerne.

Illu er skabt som en undersøgelse af den specifikke 3D-effekt, med en intention om at give festivalgæsterne en smuk og interessant oplevelse på Havnegade. Her vil man først få den fulde oplevelse af værket og det indgravede motiv når man står helt foran det. Som titlen antyder, rummer værket en dobbelt forståelse: den indgraverede illustration skaber en illusion, som først opleves i samspil med beskueren. 

OM KUNSTGRUPPEN
Mads Roed Wehage, Jeffrey Damasco og Lissi Marie Henriksen studerer Produktudvikling og Teknisk Integration på KEA.  

WINDCHIMES – KEA X COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL

HVEM: Sigurd Hampel Adelstrup & Lasse Rasmussen (DK)
HVOR: Havnegade, 1058 kbh k
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Windchimes er i sin udformning inspireret af det klassiske vindspil. Installationen er fremstillet primært i akrylrør og akrylplader, med LED strips monteret inde i akrylrørene, som styres centralt af en Arduino. 

Lysværket er skabt med visionen om at bringe et beroligende element ind i bybilledet og her give festivalgæsterne en følelse af at blive tage ud af hverdagens stress og jag. Vindspillet som er ophængt i træerne på Havnegade, bevæger sig naturligt med vinden og skaber et roligt helle i byen. Her inviteres festivalgæsterne til at stoppe op og nyde værket ro. 

OM KUNSTGRUPPEN
Sigurd Hampel Adelstrup og Lasse Rasmussen studerer Produktudvikling og Teknisk Integration på KEA.